تفاوت تلویزیون و مانیتور LED با LCD + مزایا و معایب

تفاوت LED با LCD

امروزه در اکثر تلویزیون ها و مانیتور ها از بک لایت (نور پس زمینه صفحه نمایش) ال ای دی استفاده می شود. LED زیر مجموعه LCD می باشد، مهم ترین تفاوت تلویزیون و مانیتور ال ای دی با ال سی دی در نور پس زمینه می باشد که معایب و مزایای دارد. در ادامه به صورت جامع تمامی معایب و ویژگی های LED و LCD را همراه با مقایسه این دو خواهیم گفت با ما همراه باشید.

نمایندگی تعمیر تلویزیون و تعمیر مانیتور جاوید الکترونیک تمامی خرابی و خدمات مربوط به تلویزیون و مانیتور ال ای دی و ال سی دی را در محل مشتری انجام می دهد.

تفاوت ال ای دی با ال سی دی

ال ای دی و ال سی دی هر دو نوعی از نمایشگرها هستند، اما با توجه به فناوری استفاده شده در آن‌ها، دارای تفاوت‌هایی هستند.

  • کیفیت تصویر: LED ها معمولاً تصاویر با روشنایی و کنتراست بهتری ارائه می‌دهند و در عین حال، رنگ‌های آن‌ها نیز با وضوح بالاتری نمایش داده می‌شوند.
  • قیمت: قیمت LED ها معمولاً بیشتر از LCD هاست. اما با توجه به اینکه باعث کاهش مصرف انرژی و افزایش عمر مفید هستند، در نهایت می‌تواند برای مصرف‌کننده‌ها سودمند باشد.
  • نور پس‌زمینه: LCD ها نیاز به منبع نور پس‌زمینه (Backlight) دارند تا تصویر را نمایش دهند، در حالی که LED ها به صورت مستقیم نور تولید می‌کنند و نیازی به منبع نور پس‌زمینه ندارند.
  • مصرف انرژی: به دلیل اینکه LED ها نیاز به منبع نور پس‌زمینه ندارند و مستقیماً نور تولید می‌کنند، مصرف انرژی آن‌ها کمتر از ال سی دی است.
  • زاویه دید: LCD ها دارای زوایای دید بدتری هستند، در حالی که LED ها دارای زوایای دید بهتری هستند. این تفاوت می‌تواند در مواردی که چند نفر به نمایشگر نگاه می‌کنند، مهم باشد.
  • عمر مفید: ال ای دی ها معمولاً دارای عمر مفید بیشتری هستند و نیاز به تعویض کمتری دارند.

با توجه به موارد فوق، LED ها بیشتر در تلویزیون‌ها، مانیتورها و نمایشگرهای بزرگ استفاده می‌شوند، در حالی که السیدی ها هنوز در دستگاه‌های کوچک‌تر مانند تلفن استفاده می شوند.

LED یا LCD

همچنین بخوانید درباره:  تعمیر مین برد تلویزیون تخصصی به همراه گارانتی

LCD بهتره یا LED ؟

در واقع، این بستگی به کاربرد و نیاز شما دارد. هر دو فناوری نورپردازی، یعنی LCD و LED، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند که برای مصارف مختلف قابل استفاده هستند. اما در کل استفاده از ال ای دی بهتره نسبت به ال سی دی.

و چندین ساله که سازنده های تلویزیون و مانیتور از تکنولوژی ال ای دی استفاده می کنند.

آیا مانیتور LCD را میشه تبدیل به مانیتور LED کرد ؟

بله میتوان مانیتور های ال سی دی را به مانیتور ال ای دی تغییر داد. برای این کار کافیست لامپ های فلورسنت را با ال ای دی تعویض کرد. ما در نمایندگی جاوید الکترونیک مانیتور LCD شما را به مانیتور LED تبدیل می کنیم. برای این کار ضمانت هم به شما خواهیم داد. برای تبدیل مانیتور LCD به LED و تعمیر مانیتور سامسونگ و ال جی با ما در ارتباط باشید.

مزایای تبدیل مانیتور LCD به LED

  1. کیفیت تصویر: با این کار کیفیت تصویر شما از LCD به LED تغییر می کند و این تغییر کاملا چشمگیر و خوبه.
  2. درخشندگی و روشنایی: درخشندگی و روشنایی فوق العاده بالا تجربه خواهید کر. لامپ های فلورسنت بعد از مدتی روشنایی اولیه خود را از دست می دهد و با این کار شما روشنایی و درخشندگی بهتری نسبت به اوایل مانیتور LCD خود خواهید داشت.
  3. هزینه به صرفه: با تبدیل مانیتور LCD به LED شما هزینه خیلی کمتری نسبت به تعویض کامل مانیتور ال سی دی با مانیتور جدید ال ای دی خواهید پرداخت.
  4. قابلیت تنظیم نور صفحه: با تبدیل مانیتور ال سی دی به LED تمامی تنظیمات قبلی مانیتور قابل اجرا می باشد و برای تنظیمات اتفاقی نمی افتد.

شرکت جاوید الکترونیک برای تبدیل مانیتور LCD به ال ای دی به شما ضمانت نامه ارائه می دهد. این مجموعه نمایندگی تعمیر مانیتور ال جی در تهران می باشد.

LED چیست ؟

LED به معنای “دیود های الکترولومینسنت” است. این یک نوع فناوری نورپردازی است که در آن از دیودهای الکترولومینسنت برای تولید نور استفاده می‌شود. در این فناوری، نور توسط جریان الکتریکی که از داخل دیودها عبور می‌کند، تولید می‌شود.

در دیودهای الکترولومینسنت، یک لایه نیمه هادی (معمولاً سیلیسیوم) و یک لایه نیمه رسانا (معمولاً آلومینیوم) با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا یک دیود الکترولومینسنت تشکیل شود. وقتی جریان الکتریکی از داخل دیود عبور می‌کند، الکترون‌ها و لاکتون‌ها با هم ترکیب می‌شوند و در این فرآیند، انرژی به شکل نور آزاد می‌شود.

دیودهای LED در مقایسه با دیودهای قدیمیتر از جمله لامپ های فلورسنت، نور بیشتری تولید می‌کنند، کمتر انرژی مصرف می‌کنند، دارای طول عمر بلندتری هستند و همچنین به دلیل کوچک بودن، قابلیت استفاده در طراحی‌هایی با اندازه‌های کوچک و بزرگ مختلف را دارند. به همین دلیل، این نوع فناوری نورپردازی در بسیاری از دستگاه‌ها و لوازم الکترونیکی مانند تلویزیون‌ها، صفحه‌های نمایش ال سی دی، چراغ‌های خودرو، گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود.

ال ای دی ها زیر مجموعه ال سی دی به حساب می آیند. اما تفاوت در نور پس زمینه آنها می باشد. وقتی میگیم LED منظور نور بک لایت می باشد و زمانی که میگیم LCD منظور وجود لامپ های فلورسنت می باشد که نور صفحه را تامین می کند. در زیر عکس ال ای دی و لامپ فلورسنت را گذاشتیم.

همچنین بخوانید درباره:  روش اورکلاک کردن مانیتور

تفاوت LED با LCD

 

ویژگی های استفاده از LED

استفاده از فناوری LED (نورپردازی با دیودهای الکتریکی) برای نمایش تصاویر و نورپردازی، مزایای زیادی دارد. به برخی از مزایای این فناوری می‌توان به شرح زیر اشاره کرد:

  1. مصرف انرژی کمتر: یکی از بزرگترین مزایای استفاده از فناوری LED، مصرف انرژی کمتر آن است. LED ها به طور میانگین ۸۰٪ کمتر از چراغ های فلورسنت مصرف می کنند. همچنین، برخلاف فناوری های نورپردازی دیگر که نیاز به زیادی توان برقی دارند، فناوری LED برای روشنایی معمولی و روشنایی پرقدرتی که نیاز است انرژی بسیار کمتری مصرف می کند.
  2. طول عمر بیشتر: LED ها دارای طول عمر بیشتری نسبت به چراغ های فلورسنت و قدیمی تر هستند و معمولاً حداقل ۵۰،۰۰۰ ساعت کار می کنند. این به معنای کاهش هزینه های نگهداری و تعویض چراغ ها است.
  3. تنوع رنگی بیشتر: فناوری LED قابلیت تولید رنگ های مختلف بیشتری را داراست، بنابراین می‌توان تصاویر با رنگ های بیشتر و زنده‌تری ایجاد کرد.
  4. سایز کوچک: به دلیل ساختاری LED ها بسیار کوچک هستند و می توانند به طور ظریف و نازک برای استفاده در دستگاه هایی مانند تلفن همراه و لپ تاپ طراحی شوند.
  5. سرعت بالا: LED ها در مقایسه با فناوری های نورپردازی دیگر، سرعت بالایی در پاسخگویی به سیگنال های الکترونیکی دارند و بهترین گزینه می باشند.

معایب LED

هر چند که فناوری LED بسیار پیشرفت کرده و در زمینه‌های مختلفی مانند نورپردازی، نمایشگرهای الکترونیکی، روشنایی خودرو و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما همچنان برخی معایب نیز دارد. به برخی از معایب این فناوری می‌توان به شرح زیر اشاره کرد:

  • هزینه اولیه بالا: هزینه اولیه خرید LED ها بیشتر از چراغ های فلورسنت و قدیمی تر است. با این حال، از آنجا که مصرف انرژی و هزینه نگهداری LED ها کمتر است، هزینه کل مالکیت آنها به طور کلی کمتر خواهد بود.
  • دمای بالای عملکرد: LED ها ممکن است در دمای بالا به دلیل دمای تولید داخلی خود ناپایدار شوند و عمر آنها کاهش یابد.
  • امکان خرابی ناگهانی: در برخی موارد، LED ها ممکن است به صورت ناگهانی خراب شوند و به دلیل ساختار داخلی آنها، تعمیر و تعویض آنها مشکل و هزینه بالایی داشته باشد.
  • راندمان پایین در رنگ‌های خاص: راندمان یک LED در رنگ‌های خاص مانند آبی و سبز کمتر از رنگ‌های دیگر است.
  • اشعه فرابنفش: LED ها به صورت پیش‌فرض اشعه فرابنفش را تابیده و این ممکن است در برخی موارد برای برخی افراد مضر باشد. با این حال، بسیاری از سازندگان LED امروزه از لایه‌هایی استفاده می‌کنند که مانع از تابش اشعه فرابنفش می‌شوند.
همچنین بخوانید درباره:  تعمیر مین برد مانیتور تضمینی و بدون افت کیفیت

LCD چیست ؟

LCD به معنای “صفحه نمایش مایعاتی کریستالی” است. این صفحه نمایش یک نوع فناوری نمایش است که برای نمایش تصویر در دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلویزیون‌ها، مانیتورها، دستگاه‌های دیجیتالی، تبلت‌ها، گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های الکترونیکی کاربرد دارد.

این صفحه نمایش از یک لایه مایعاتی که به عنوان ماده اصلی برای نمایش تصویر استفاده می‌شود، و الکترودهایی که برای کنترل ترکیبات مایعاتی استفاده می‌شوند تشکیل شده است. با تغییر الکتریسیته در الکترودها، ترکیبات مایعاتی تغییر شکل می‌دهند و به همین ترتیب تصویر روی صفحه نمایش شکل می‌گیرد.

صفحه نمایش LCD برخلاف صفحه نمایش CRT (لوله پرتوی کاتدی) که از فناوری پخش الکترونی برای نمایش تصویر استفاده می‌کند، نیاز به یک بخش پشتیبانی (کنترل کننده) برای پردازش و نمایش تصویر دارد.

مزایا استفاده از LCD

LCD یا نمایشگرهای کریستال مایع نیز مانند LED از نمایشگرهای الکترونیکی هستند که در بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلویزیون‌ها، مانیتورها، دستگاه‌های موبایل، لپ تاپ و غیره استفاده می‌شوند. برخلاف LED ها که به تدریج در حال پخش ورودی های نوری هستند، LCD ها نیاز به یک منبع نور پس زمینه دارند که می‌تواند از چندین منبع نور، مانند CCFL (کمپکت فلورسنت)  استفاده کند.

بعضی از مزایای استفاده از LCD به شرح زیر است:

  1. مصرف انرژی پایین: LCD ها در مصرف انرژی نسبت به دیگر نمایشگرهای الکترونیکی کمتر مصرف دارند، البته نه به اندازه ال ای دی ها. این باعث صرفه جویی در هزینه های انرژی و کاهش تاثیرات زیست محیطی مرتبط با مصرف انرژی می‌شود.
  2. کیفیت تصویر بالا: LCD ها با توجه به رزولوشن بالا و رنگ‌های غنی و واقعی، تجربه بصری خوبی را به کاربران ارائه می‌دهند. همچنین، LCD ها با توجه به فناوری IPS و VA، زوایای دید بالاتری را در مقایسه با دیگر نمایشگرها فراهم می‌کنند.
  3. توانایی نمایش تصاویر با سرعت بالا: LCD ها از تکنولوژی TFT (ترانزیستورهای فلزی ناحیه نیمه‌رسانا) استفاده می‌کنند که برای تغییر وضعیت پیکسل‌ها از زمان کوتاهی استفاده می‌کند و به همین دلیل توانایی نمایش تصاویر با سرعت بالا را دارند.

معایب LCD

بعضی از معایب استفاده از LCD عبارتند از:

  • زاویه دید محدود: اگرچه فناوری‌های IPS و VA در LCD بهبود زوایای دید را ایجاد کرده‌اند، اما باز هم زاویه دید LCD ها محدودتر از بسیاری از نمایشگرهای دیگر است.
  • عمر محدود منبع نور پس‌زمینه: اگرچه LCD ها با مصرف انرژی کمتری نسبت به دیگر نمایشگرها همراه است، اما منابع نور پس‌زمینه لامپ فلورسنت نیاز به تعویض دارند. این تعویض معمولا باعث افزایش هزینه‌ها و مشکلات مرتبط با محیط زیست می‌شود.
  • مشکل انتقال تصاویر سریع: اگرچه LCD ها توانایی نمایش تصاویر با سرعت بالا را دارند، اما در برخی موارد مانند بازی‌های رایانه‌ای با سرعت بالا، مشکلاتی مانند عدم هماهنگی بین تصاویر و صدا وجود دارد.
  • هزینه بالا برای تعویض تمام پنل: در صورتی که یک پیکسل در LCD خراب شود، به‌طور کلی نیاز به تعویض کل پنل وجود دارد که هزینه بالایی را برای کاربر به همراه دارد.

برای تبدیل مانیتور LCD به LED و تعمیر مانیتور با شماره تماس های شرکت جاوید الکترونیک تماس بگیرید.

تلویزیون و مانیتور LED

همچنین بخوانید درباره:  رم DDR4 چیست + مزایا و معایب

از کجا بفهمیم مانیتور LCD است یا LED؟

با چند روش ساده می توان فهمید که تلویزیون یا مانیتور LED است یا LCD، در زیر به این موارد اشاره خواهیم کرد:

  1. ضخامت دستگاه: در اکثر مواقع ضخامت دستگاه های ال ای دی کمتر و نازک تر از LCD ها می باشد.
  2. کنتراست تصویر: در ال ای دی ها نسبت کنتراست تصویر به مراتب بهتر از LCD است. کنتراست به معنی تشخیص تفاوت روشن ترین سفیدی و تیره ترین سیاهی در یک لحظه از صفحه نمایش می باشد و بسیار مهم است.
  3. زاویه دید: زاویه دید در ال ای دی بهتر از LCD است.
  4. روشنایی: صفحه مانیتور و تلویزیون ال ای دی روشن تر از LCD می باشد. اگر هر دو را کنار هم بگذارید خیلی راحت تفاوت روشنایی بین LED و LCD را متوجه خواهید شد.
  5. مدل : این روش کمی تخصصی تر می باشد. مثلا در تلویزیون های سامسونگ ال ای دی  های نام مدل (Model Name)  با UA شروع می شود و در تلویزیون های ال سی دی سامسونگ با LA شروع می شود.

خدمات نمایندگی جاوید الکترونیک سام

در مجموعه جاوید الکترونیک تعمیر تلویزیون سامسونگ  با قطعات اصلی به همراه گارانتی تعمیر و در حضور مشتری انجام می گردد. این نمایندگی تمامی خدمات مربوط به تعمیر تلویزیون ال جی اعم از ال ای دی و ال سی دی را انجام می دهد. برای ارتباط با متخصصان می توانید با پر کردن فرم درخواست آنلاین و یا با شماره تماس های شرکت با تکنسین در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

تفاوت میان تلویزیون و مانیتور LED با LCD را در این مقاله گفتیم. استفاده از تلویزیون و مانیتور ال ای دی دارای مزیت های است و با توجه به این ویژگی ها شرکت های سازنده چند سالی است که از تولید تلویزیون و مانیتور ال سی دی جلوگیری کردند. در مجموع استفاده از LED خیلی بهتر از ال سی دی می باشد.

ثبت ديدگاه